До редакціїї «33-го каналу» звернулись двоє рідних братів Сергій Шапіров та Володимир Фуглевич. Вони заявляють, що «чорний» рієлтор вже декілька років намагається незаконно заволодіти майном їхнього покійного батька. Зараз триває судовий процес, тому чоловіки просять захисту у громади через народну газету.

– 14 червня 2020 року хоронили свого батька Ігора Шапірова. Похорон став шокуючою трагедією для нас всіх. Бо з будинку небіжчика після смерті викрали речі. Злодій-сусід обманом взяв ключі у цивільної дружини. Сказав, що хоче забрати речі. Викрав оригінал паспорта та свідоцтво про купівлю цієї квартири, — заявляють брати.

– На похороні до мене піді­йшов незнайомий мені чоловік і почав вимагати гроші. Він стверджував, що мій покійний батько позичив у нього 8 тис. доларів США. І заявляв, нібито має розписку від небіжчика. Цей незнайомець виявився батьковим сусідом. З того часу він постійно телефонує мені, залякує та погрожує. Намагається навіть шантажувати. В кінці липня минулого року він зателефонував мені та призначив зустріч. Пообіцяв, що покаже розписку. Я сподівався на те, що зустріч дійсно буде діловою. Але сусід прийшов із незнайомим мені чоловіком Русланом. І почав погрожувати фізичною розправою. Почав ще більше мене залякувати. Вимагав продати квартиру мого покійного батька та віддати йому 8 тисяч доларів… Після цього я звернувся до адвоката Олега Камінського. Вивчивши суть моєї ситуації, він підтвердив, що для повернення боргу потрібна розписка від мого покійного батька. Я зателефонував сусіду і запросив на зустріч до юриста. Проте і там розписки не показали. Він продовжував мені телефонувати та погрожувати. Заявляв, що вся прокуратура та поліція в місті у нього куплені. З цією інформацією я звертався у поліцію. Проте мене ніхто не захищав.

З часом він таки показав розписку. Та це була очевидна підробка. Це справжня шокуюча історія. Отже, ми відразу звернулись до експертів.

На перше клопотання про проведення експертизи нам відмовили. Та ми наполягали і домоглися її. Потрібно було звірити підписи людини на документах. Та як це можна зробити, якщо власник вже був покійником? Ми підняли документи в ЖЕК та банках. Знайшли матеріали, де можна було ідентифікувати підпис.

Експертизу таки провели. Три місяці вона лежала у секретаріаті суду. Ніхто не повідомив, що вона вже готова.

Відповідь нас по-справжньому шокувала. Написано: «Варіативно відрізняються зразки почерку. Проте це пов`язано з віком». Потім виявили, що розписка не була старою... От тепер, коли мова вже йде про суди, наші опоненти намагаються її зістарити. Адже ми рішуче налаштовані відстоювати свої права.

Знаємо, що батько ніяких грошей у борг не брав. Він був пенсіонером. Жив із цивільною дружиною. Руки, як кажуть, із потрібного місця ростуть. Тому ходив на підробітки. Допомагав і цьому сусіду. За фахом був зварювальником. Товаришував із сусідом, бо не здогадувався, що він вже не перший пенсіонер, якого «окучує» дружелюбний сусід. Із етичних міркувань не вказуємо його ім`я. Проте він за національністю сирієць.

Від людей ми знаємо, що це його стандартна схема. Товаришувати з пенсіонером, а потім обманом забрати його квартиру. Лише у минулому році закрили справу про те, як він «позичив» у пенсіонерки 80 тис. гривень.

До 2015 року було арештовано майно. Нещодавно був затриманий за пограбування магазину. Це все є у базі даних. Окрім пенсіонерів, він «обробляє» ще й інвалідів. Особливо, якщо вони самотні, — розповідають брати Сергій Шапіров та Володимир Фуглевич.

Вислухала Софія Копач