Ця корисна пам’ятка допоможе зрозуміти причини нездужання, коли на перший погляд серйозних симптомів немає.

Ми потребуємо кисню, щоб вижити. Не тільки, щоб вдихати повітря, але і циркулювати кисень через кров, яка потім поставляє кисень в усі життєво важливі органи, клітини і тканини ор­ганізму. Коли в нашій крові не вистачає кисню, медики кваліфікують це як гіпоксемію.

Відчуття слабкості, миттєві запаморочення. Оскільки ваша кров переносить кисень по всьому тілу, ослаблення або запаморочення означає, що кров не переносить достатню кількість кисню в різні місця організму.

Перевтома. Затяжна втома є основною ознакою, що тіло не насичується киснем в потрібній кількості. Люди найчастіше говорять, що відчуття втоми приходить в обідній час, і навіть довгий сон не допомагає.

Сильне серцебиття. Почуття тривоги часто класифікується з сильним серцебиттям. Це ознака того, що ваше серце наполегливо трудиться, щоб отримати кисень в усі тканини і органи. Якщо ніколи раніше не було симптомів тривоги, але тепер відчувається сильне серцебиття, яке не супроводжується тривогою, цей стан може бути пов’язаний саме з гіпоксемією.

Задишка. Звісно, коли організму не вистачає кисню, то з’являться проблеми і з дихальною системою. Коли у вас виникають проблеми з диханням, то від цього постраждає і насичення організму киснем.

Головний біль і запаморочення. Сам по собі, головний біль не є страшною ознакою нестачі кисню в крові. Та якщо він поєднується з запамороченням і поганою координацією, він може бути симптомом того, що тіло не циркулює достатню кількість кисню, якого воно потребує.