Котлети з буряка

Знадобиться: 300 г буряків, 2 яйця, 0,5 склянки родзинок, по 2 ст.л. манної крупи, вершкового масла, молока і муки, сіль.

Очистити і потерти варений буряк на дрібній тертці. Промити родзинки, викласти в каструлю, додати масло і молоко, буряк, тушити на слабкому вогні 10 хв., періодично помішуючи. Всипати тонкою цівкою манну крупу, проварити 10 хв. до загустіння, дати злегка охолонути, вбити яйця, ретельно перемішати. З маси сформувати котлети, запанірувати їх в борошні, на розпеченій сковороді з вершковим маслом обсмажити до зарум’янювання з двох боків. Подавати краще зі сметаною.

 

Крем-суп з червоним буряком

Напевно, ви хоча б раз в житті куштували крем-суп (грибний, сирний, гарбузовий) і знаєте, що це дуже смачно. Пропонуємо вам провести експеримент — приготувати буряковий крем-суп зі сметаною. Це дуже смачно, а готується такий суп дуже швидко. Отже, інгредієнти:

3 відварені червоні буряки середнього розміру, 4 картоплини середнього розміру, 400 мл курячого бульйону або води, 1 велике яблуко, 1 невелика червона цибулина, 2 зубчики часнику, 100 г плавленого сиру або тертого твердого сиру, 2 столові ложки вершкового масла, Сіль, чорний перець, інші приправи — за смаком, 2-3 гілочки петрушки, сметана


Буряк відваріть заздалегідь, охолодіть. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Залийте картоплю водою або бульйоном та відваріть до готовності. Цибулю і часник подрібніть та підсмажте на вершковому маслі у великій сковороді.

Яблуко наріжте кубиками. Буряк очистіть і наріжте часточками. Викладіть буряк і яблуко в сковороду, протушкуйте під кришкою не більше 10 хвилин. Потім викладіть буряк в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть. Зніміть каструлю з вогню.

Готовий суп подрібніть блендером. Додайте крем-сир, знову увімкніть блендер. Поставте каструлю з супом на вогонь і добре нагрійте, але не доводьте до кипіння. Гарячий суп розлийте в тарілки, додайте сметану і прикрасьте листям петрушки.