Для того, щоб зробити більш безпечним виїзд з вул. Ярмоли Мелешка на Тиврівське шосе, там встановлюють «розумний світлофор». Спеціальні датчики на світлофорах реагуватимуть на авто, які виїжджатимуть з другорядної вулиці та вмикатимуть для них зелене світло. Щоб «зелений» загорівся для пішоходів, потрібно натиснути кнопку виклику.

З кожним роком у Вінницькій міській територіальній громаді  зростає транспортний потік. Покращення інфраструктури дорожніх перехресть, в тому числі із встановлення світлофорних об’єктів  – один з пріоритетів роботи міської ради.

У цьому році світлофор  встановили на вулиці С. Зулінського неподалік кінцевої тролейбусної зупинки https://cutt.ly/WYwRenx . «Розумні» світлофори  поставили у Щітках та Писарівці, щоб зробити більш безпечним виїзд з сіл на магістральну дорогу – трасу міжнародного значення https://cutt.ly/fYwE3Fn .

«На минулому тижні розпочали роботи з облаштування світлофора на перехресті Тиврівського шосе та вул. Ярмоли Мелешка. Тут вже змонтували  опорні стійки, почали встановлювати світлофори, – каже директор КП «Вінницька СМЕД ОДР» Сергій Чернов. – Завдяки «розумній» системі пропускна спроможність головної  вулиці буде використовуватись максимально. А автомобілісти, які виїжджають з другорядної вулиці, не будуть довго чекати,  щоб потрапити на шосе».

Буде підвищено й рівень безпеки руху для пішоходів. Щоб «зелений» загорівся для них, потрібно натиснути кнопку виклику пішохідної фази.

Світлофори  підключать до загальноміської системи Вінницького КП «СМЕД ОДР».