3-6 грудня відбувся чемпіонат України з плавання в 50 м басейні «Метеор» (м. Дніпро). За звання чемпіонів та призерів змагань боролися 350 найсильніших плавців з усіх міст країни. Майстри спорту з плавання Віктор Хникін та Данило Матохнюк представляли збірну команду Вінницької області.

Початок плавальних змагань на дистанціях вільним стилем далися важко, проте вже на третій день Віктор Хникін на своїй коронній 50 метривці на спині  з результатом 26.26 секунди виборов «срібло», а в останній день – чемпіонське «золото» на дистанції 100 м на спині з результатом 57.13 секунди.

«Дійсно приємно, що на початку тренувального сезону Віктор зміг покращити свій особистий результат, особливо радий, що це сталося саме на олімпійській дистанції. Це було головною метою і він зміг максимально її досягти. Раніше на чемпіонатах України йому не вдавалось перемагати саме на цій дистанції, але добре, що невдачі зробили його сильнішим і вірю, що це додасть настрою до тренувань та підготовку до основних стартів», – надав коментар батько та тренер спортсмена Павло Хникін.