Кінець світу цієї середи, 8 грудня, начебто пророкують «Почаївські старці»… І закликають рятуватись у Хмільнику!

Вже другий тиждень серед вірян Московського Патріархату гуляє інформація, що з 8 грудня всіх вірян МП поголовно будуть насильно вакцинувати із залученням поліції… Ставитимуть клеймо! А порятунок від цієї біди можна буцімто знайти тільки в курортному Хмільнику, що на Вінниччині. І це нібито повідомили «Почаївські старці». Вони закликають «правдивою новиною» про спасіння лише обраних, які будуть в 15 км від Почаєва чи на вінницькій «базі» у Хмільнику, де живе один із загадкових монахів. Чому саме тут буде спасіння від вакцинації та «кінця світу»?

«…Почали діяти шахраї, які, прикриваючись неіснуючим благословенням «Почаївських старців», закликають віруючих залишати домівки, звільнятись з роботи та оселятись на приватній території у місті Хмільнику, мотивуючи свої дії необхідністю рятуватись від «вакцинації, яка з початку грудня стане примусовою».

Втім, жодного благословення на свої дії згадані особи не мають ані від братії Почаївської лаври, ані від духовенства Троїцького Браїлівського жіночого монастиря.

— Закликаю духовенство проявляти увагу та пильність, аби ніхто з парафіян не став жертвою шахраїв, — днями заявив митрополит Вінницький і Барський ПЦУ(МП) Варсонофій, який назвав шахраями людей, які закликають вірян залишати роботу і домівки. — Нагадую, що питання вакцинації не є таким, що стосується віри та спасіння і знаходиться виключно в полі власного вибору та відповідальності кожної людини.

Коли верстався номер, ми запитали голову Хмільницької ТГ Миколу Юрчишена, як вони готуються до зустрічі бажаючих «врятуватись у Ноєвому ковчезі», який приписали Хмільнику. Він заявив, що такі вигадки він чує вперше. І переконаний, що кінця світу 8 грудня точно не буде. А до Хмільника у гості та на відпочинок запрошує всіх бажаючих.

Сергій Годун