– Нас із Вінниці було четверо… Загалом делегація із України від «ротарійського клубу» — 38 осіб…

– І ми в Римі, у Ватикані, в залі на півтори тисячі місць на зустрічі із Папою Франциском отримали перші місця. Тому могли вивісити Прапор України і особисто отримати благословення та рукостискання Папи, — розповів про зустріч у Ватикані Володимир Онуфрійчук із Вінниці. — Які ми пережили емоції? Це Простота і Велич! Бо якби це був Кірілл, то там би вже було, мабуть, 505 охоронців.

Знаєте, навіть якщо ти не католик і не ходиш до костелу, то все одно ця зустріч тебе підіймає на шалену висоту… І ти віриш в Україну та Мир. Бо ми із Папою Франциском дійсно разом молились за Україну! І я чув ці його слова у молитві там, у Ватикані… А згодом стало відомо, що Папа їде до України із візитом… Після цього раз за разом згадуєш ті відчуття, що надихають та переповнюють. Дуже крута атмосфера любові та доброти…

Нагадаємо, що Глава Української Греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук повідомив, що в Україні очікують на візит Папи Римського Франциска.

— Це ще не анонсовано, але ми вже живемо в очікуванні і приготуванні. Це дуже потужний сигнал підтримки українського народу й держави, — заявив Святослав Шевчук. — Кілька тижнів тому я мав можливість особисто спілкуватися з Папою про Україну, глава Ватикану дуже переймається долею простих людей.

У представників різних українських церков і релігій є відчуття, що війна закінчиться після того, як Папа Римський відвідає Україну.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ