Віталія Сасс — вінничанка, котра стала однією із найвідоміших моделей у Індії. Свою кар’єру вона почала будувати ще з самого дитинства — тато подарував їй абонемент на заняття у модельній агенції.

З тих пір вона мріяла стати відомою моделлю. Їй це вдалось. Після закінчення медичного коледжу вінничанка спакувала валізи та підписала контракт із великим модельним агентством. Першим відрядженням стала Індія. Там вона мала працювати лише три місяці. Проте в країні, де більше мільярда населення, полюбили українську красуню. Тож Віталія залишилась там на п`ять років та стала однією із найпопулярніших моделей. Вона співпрацювала із провідними кутюр’є та рекламувала світові бренди.

За її словами, робота приносила непоганий дохід. Зароблені кошти вона відкладала для того, щоб отримати престижну освіту в Європі. Згодом вступила в Естонський університет, освоювала професію маркетолога.

За декілька місяців повідомила про своє весілля. Кого ж обрала в чоловіки зірка моделінгу із Вінниці?

— Перший контракт в Індії був на 3 місяці. Не знала мови, місцевості та людей. Дуже хвилювалась, але мріяла побачити світ. Спершу було важко — я не могла витримати шаленого графіка, зйомки були цілодобові та складні. Я плакала, але жодного разу не здалась. Коли зрозуміла, що мій дохід залежить від кількості виконаної мною роботи, то працювала ще більше. І згодом так закохалась в індійську культуру та природу, що залишилась там на 5 років. До речі, все було взаємно, бо люди вражені були моєю українською красою. Дизайнери, візажисти та редактори глянців обирали мене для презентацій місцевих новинок.

Зізнаюсь, що «бажаючих» вийти заміж за багатого індуса було багато. Бо всі знають, як у них люблять «понти» і розкішні апартаменти, багато прислуги і одяг за мільйони… Але я ніколи такого не планувала. Бо знаю, що гроші з неба не падають. Усього потрібно досягнути самій. Наші дівчата для індусів – це розвага. У них є віра та закон, згідно з яким вони одружуються зі «своїми». Один зі ста може піти проти релігії та обрати за дружину українку – цьому запорука лише велике кохання. Я важко працювала і боялася, що мені не заплатять. Як-то кажуть, «заробила» багато проблем із здоров`ям. Найбільше постраждали ноги. Але я ніколи не плакала та не збиралась втікати додому. Моделінг — це класна можливість побачити світ, заробити грошей. Вже зараз я вступила в інститут в Естонії. Продовжую фотографуватися для різних брендів та глянців, але вже західного регіону.

– Моделям легко вийти заміж за мільйонера?

– Мій чоловік заробляє, бо багато працює. Але він не мільйонер. Думаю, що мільйонери одружуються з моделями, бо постійно перебувають в їхньому оточенні. Знаю багато дівчат, які все покинули, щоб вийти заміж «вдало», але потім життя у багатьох перетворювалось на пекло. Адже у цих людей все вимірюється доларами та красивими картинками. Щось не так — і тебе викидають з життя на вулицю. Можуть і дітей ще забрати… Є багато випадків, коли заможні дорослі чоловіки знущалися із своїх 20-річних красунь-дружин. Але є і такі, що дарують вишукані сукні та віддано люблять все життя. Та це винятки. Звісно, в мене були багаті кавалери, але я завжди керувалась принципом, що «молодість і чоловіки — це тимчасово». Головною метою було заробляти кошти, щоб в подальшому реалізувати себе. Зараз я одружена. І цілком задоволена своїм життям.

Софія Копач