Вінничанка встановила світовий рекорд. Почесна жителька Хмільника, студентка аграрного університету Мар’яна Шевчук отримала золоту медаль на Кубку світу з пауерліфтингу.

Цього року Кубок проходив у грузинському місті Тбілісі. Крім того, вона побила власний світовий рекорд, піднявши 133,5 кілограма. Минулого року атлетка Мар’яна Шевчук також побила рекорд та виборола «золото». Паралімпійські змагання проходили серед учасників вагою 55 кілограмів.

У своїй ваговій категорії Мар’яна є беззаперечною лідеркою, що і показав чемпіонат світу. Її перша заявлена вага була 125 кг, друга — 128 кг. А переможна вага у 133,5 кг дала змогу Мар’яні випередити своїх найближчих конкуренток!

– Вона і справді талановита дівчина – гордість нашої області. Восени цього року Мар`яна стала переможницею Паралімпійських ігор в Токіо. Здобула золоту медаль з паверліфтингу серед жінок вагою до 55 кг. З першої ж спроби підняла штангу вагою 125 кг. Це найкращий результат зі всіх змагань. Удруге вона намагалася підняти 128 кг, а втретє – 133 кг, однак не змогла цього зробити. Головна її якість – це наполегливість. Бо тренуватись готова була цілодобово. Наше місто пишається такими чемпіонами. Спортсменка вже зуміла стати володаркою «золота» Кубка світу у минулому році. Тепер вона знову чемпіонка — встановила новий рекорд світу –133,5 кг, – розповідає представник паралімпійського комітету Дмитро Лукавий.

Тренує Мар’яну досвідчений фахівець Олег Пакула. Вона є вихованкою Вінницького центру «Інваспорт». Підкорення чергової вершини Мар’яною Шевчук не є випадковою. Адже вона вже є світовою рекордсменкою. Таких і справді мало, тому пишаймось нею! Також Мар’яна має успіхи і у навчанні. Вона — студентка Вінницького аграрного університету. Навчається на заочній формі на п`ятому курсі. Раніше закінчила технологічно-промисловий фаховий коледж при вузі.

Директор Руслан Будяк каже, що Мар`яна – справжня гордість закладу.

– Вона старанна та дуже слухняна. Багато разів ставала кращою із кращих, проте ніколи не зазнавалась та не втрачала людяності. Завжди приходила до викладачів та одногрупників після змагань і ділилась враженнями. Про неї хочеться говорити лише найкраще, бо вона і з навчанням справляється на «відмінно». Опанувала професію технолога по молоку, а зараз закінчує університетський факультет харчових технологій. Проживає спортсменка ще у нашому гуртожитку, бо свого житла не має. Весь час присвячує спорту. Тренується щоденно зранку та ввечері. Її завзяттям можна лише захоплюватись, – розповідає директор.

Софія Копач