13 грудня — у церкві цього дня вшановують пам’ять   святого Андрія Первозваного.  Стародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій Первозваний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжі Чорного моря та в околицях Києва. Ім’я походить від давньогрецького слова «чоловік», «людина», а ще його пов’язують зі словом, що у перекладі означало «сміливий, важливий». В Україні Андрій входить до першої десятки найпопулярніших імен.

14 грудня відзначають і менини людей на ім’я Анастасія та Дмитро.

Ім’я Анастасія у перекладі з давньогрецької означає «воскресіння».

Цим жінкам приписують неймовірну красу та мудрість. Ім’я Дмитро також грецького походження. Його значення — «той, що належить Деметрі» (богині землі та родючості у давніх греків). Дмитри відзначаються силою духу.

15 грудня іменини відзначають: Маргарита, Борис, Тамара. Борис — від старослов’янського імені Борислав — «борець», «славний у боротьбі». Маргарита — від слова «перлина», Тамара – від давньоєврейського імені Тамар — «смоковниця», «фінікова пальма». Володарки цього імені мають сильний і владний характер.

16 грудня іменини відзначають власники таких імен: Сава, Георгій, Микола, Федір. У перекладі з древньоарамейського Сава означає не що інше, як «старець, мудрець». Чоловік з таким ім’ям закохується раз і назавжди. Георгій означає «Покровитель землеробства». Це ім’я було епітетом Зевса на Олімпі. Ці чоловіки дуже цілеспрямовані і наполегливі.

Федір — чоловіче ім’я грецького походження. Сходить до давньогрецького імені Теодорос, яке має значення «дарований Богом», «Божий дар». Вони талановиті і мужні.

17 грудня День ангела  святкують Олександр, Геннадій, Варвара. Варвара — у перекладі з латинської означає «іноземка», «чужоземка», «дикунка», або «віддана» вірна», «берегиня». Жінка з таким іменем справжня берегиня сімейного вогнища, здатна залагоджувати конфлікти. Геннадій — давньогрецьке ім’я. Походить від грецького Геннадас — «шляхетний», «благородного походження». У чоловіків з цим іменем — щира душа і вміння почути інших.

Олександр – з грецької «захисник людей». Непосидючі, завжди активні лідери.

18 грудня День ангела святкують Захар, Ілля, Сергій.  Захар має давньоєврейське походження. Перекладається з латинської як «Бог згадав». Чоловік, якого так звуть, відрізняється миролюбністю, щирістю і безкорисливістю.

Ілля – походить від староєврейського біблійного імені Eliyahu та перекладається як «Мій Бог — Єгова». Ілля — завжди товариський, добрий, веселий.

Сергій —  це римське родове ім’я, яке відносять до патриціанського роду Сергіїв. Деякі фахівці стверджують, що значення імені Сергій – «високий» або «знатний». Сергій сумлінний працівник, готовий будь-кому допомогти.

19 грудня —  день  святого Миколая Чудотворця. Святий Миколай – це історична особистість. Роками його життя вважають 270-345 рр. н.е. За переказами, Миколай був єдиним сином багатих і заможних батьків Феофана і Нони. Тривалий час вони були бездітні, проте їм вдалося вимолити сина у Бога, пообіцявши присвятити своє дитя релігії. Миколай допомагав стражденним і вбогим. За своє життя святитель здійснив безліч чудес. Дожив він до глибокої старості. У 1087 році його мощі були перенесені до італійського міста Барі, де вони знаходяться і сьогодні. Ім’я Микола має давньогрецьке походження. Воно складається з двох слів – «ніка» («перемога») і «лаос» («люди», «народ»). В перекладі означає «переможець народів». Чоловіки з таким іменем благородні.