Роман Кашпур довів, що сила духу сильніша за тіло! Книга рекордів України зафіксувала цей рекорд.

Він присвятив цей виступ всім волонтерам України. Бо саме його дружина Юлія, волонтер, яка зустріла розвідника із втраченою на війні правою ногою, повернула його до життя. Ногу він втратив у 2019-му, виконуючи бойове завдання — натрапив на протипіхотну міну. Тепер татка підтримувала не лише вона, але й дві донечки. У 2020-му Роман вже виграв «Ігри нескорених». У 2021-му став чемпіоном у трьох категоріях цих змагань.

Національний рекорд України встановив на аеродромі «Чугуїв» 24-річний ветеран АТО. Він протягнув на собі літак Ан-26 вагою 16 тонн аж шість метрів і 40 сантиметрів! Хмільничанин Роман Кашпур служив розвідником і пройшов чимало «гарячих точок» на Донбасі. Під час виконання важливого завдання розвідник натрапив на міну, і йому відірвало ногу. Вже у госпіталі він народився вдруге. Там розпочав своє життя не лише з протеза, але й зустрів майбутню дружину — волонтерку. З того часу у родини найбільше досягнення — дві донечки. А ще змаганя та тренування татка.

Роман Кашпур постійно бере участь у «Іграх нескорених». Досягає чималих успіхів. І ось побив рекорд України. Ніколи ще нікому не вдавалось протягти літак. А тут 24-річний рекордсмен, та ще й без ноги, це зробив!

«Я хотів показати важкопораненим людям і всім, хто занепав духом, що все можливо. І що насправді інвалідність — це лише запис на папері», — поділився спортсмен, наш земляк.

Як тут на власні очі не переконатись, що сила духу сильніша за тіло?

Романа Кашпура на аеродромі у Харківській області, де проходили ці змагання, підтримували дружина з донечками та тренер.

А про те, як рекордсмен кохає дружину Юлію, а вона його — свідчили їхні очі! Щасти вам, неймовірні земляки! І нехай ростуть на радість Україні ваші донечки.

Андрій Власенко