9Україна стала другою країною в світі після Ізраїлю, у якій з’явилися інноваційні препарати для лікування та профілактики всіх штамів коронавірусу.

Відбулася сертифікація класу II-a та введення в обіг медичних виробів Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів”.

За словами ізраїльських розробників, ці медичні вироби швидко знешкоджують збудники коронавірусу, що потрапили до організму людини на ранній стадії захворювання, а також можуть застосовуватися для лікування всіх форм тяжкості COVID-19. Згідно з сертифікаційними документами, можуть використовуватися разом з кисневими концентраторами та апаратами ШВЛ. Розробники наголошують — медичні вироби можуть застосовуватися і як профілактика від захворювання на коронавірус.


У ході досліджень та сертифікації, українські Інститути академії медичних наук України своїми дослідженнями підтвердили — Sterisent “Санація+” має високу ефективність в лікуванні пацієнтів у яких діагностували коронавірус.

Розробку та сертифікацію медичних виробів Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів” виконала вітчизняна компанія “Стерісент Ізраїль Україна "Інститут комплексних систем безпеки“ — науково-дослідне підприємство з розробки інноваційних препаратів.

Компанія співпрацює з провідними науково-дослідними інститутами Ізраїлю та інститутами Академії медичних наук України. А всі основні дослідження проводить "Інститут громадського здоров’я ім. А.Н. Марзєєва“ Національної академії медичних наук України”.

Розробкою цих медичних виробів займалися фахівці на базі Науково-дослідних інститутів Академії медичних наук України та Ізраїлю з липня 2019 року.

Медичні вироби Sterisent “Санація+” шляхом прямої фізико-хімічної дії на патогени, у тому числі — коронавіруси всіх штамів, забезпечують суттєве зменшення кількості патогенів у місцях основного скупчення на слизових оболонках носоглотки та дихальних шляхів. Вони не допускають реплікації вірусу, а це — суттєво зменшує навантаження на імунну систему людини. Медичні вироби убезпечують від переходу захворювання в більш тяжкі стадії та виникнення ускладнень.

 

Каріна Маєвська