Звичні нам тоненькі пластикові пакети, в яких так зручно було зважувати продукти, тепер купуватимемо за гроші. Найпростіший коштуватиме 2 грн, трішки більший – 2,5 грн, а ще більший з ручками – 3 грн. Таке рішення прийняв кабінет міністрів. Тепер, щоб купити овочевий набір в супермаркеті доведеться додатково викласти ще 15 – 20 гривень.

Зрозуміло, що пластик – це шкідливо, і що саме цими пакетиками забиті смітники, бо ніхто їх двічі не використовує. Але виникає логічне запитання: «Де альтернатива? Як тепер нам купувати картоплю, моркву, буряк, оселедці і все решта? І чому знову чергова реформа виключно за рахунок покупця?» Адже крім платного пластику реально нічого не пропонується. Кажуть, що будуть сітки по 40 гривень. Але з якого матеріалу їх робитимуть – невідомо. Не виключено, що з того самого пластику.

Між собою люди кажуть, що це схоже на якусь картельну змову. Бо, якщо порахувати про які додаткові гроші для продавців йде мова, то просто перехоплює дух. Якщо до ціни газ 38 грн за куб, вартості електрики з доставками додати всі новітні податки і накрутки, то простій людині вже не обійтись слоганом «Дістали!» Тут уже більше підходить «Заї….али!»  Скільки ще терпітимемо, шановне панство?

Василь Пишний