Вінниччина багата на спортивні таланти, у тому числі в інтелектуальному спорті. Є у нас талановитий Дмитро Мариненко , якого обожнюють діти, яких він навчає грі у шашки і виховав не одного чемпіона світу, Європи, не кажучи вже про чемпіонів України! Та він не лише відмінний тренер, а й сам має не аби які здобутки! Лише у цьому році він став тричі чемпіоном світу з шашок серед людей з ураженням опорно-рухового апарату!

Чемпіонат світу у Болгарії:

– “класична гра”

– “рапід” серед усіх учасників – Чемпіонат світу “Шашки-100”, 19-29 листопада 2021 року, Туреччина:

– чемпіон світу у класичній грі

– чемпіон світу у першому чемпіонаті світу серед команд.

Для довідки:

МАРИНЕНКО ДМИТРО СЕРГІЙОВИЧ – Заслужений майстер спорту України . Заслужений тренер України. Чемпіон світу серед ветеранів 50+ на першому чемпіонаті світу 2013 році у Ризі. Багаторазовий чемпіон світу та Європи серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (ОРА), Член національної збірної України з шашок (ОРА). Тренером працює з 1991 року. Починав з м.Дніпропетровська, з 2002 року у Вінниці. Виховав чемпіонів світу серед юніорів Черняка Олега, Смирнову Олену, Антоненко Івана у Дніпропетровську, чемпіонів світу серед дітей Шкатулу Дениса, Юрченка Сергія у Вінниці. Шкатула Денис – чемпіон світу серед дорослих. Пікіняр Василь – чемпіон Європи серед дорослих, чемпіон світу у команді. Нещодавно у Польщі, на чемпіонат світу серед молоді, вінничанин Жолоб Павло посів 10-те місце.

Написав книгу : “Роздуми тренера”.З таких людей треба брати приклад, особливо людям без будь-яких “особливих потреб”. Скромна, добра, чуйна і найпозитивніша Людина!

Знайте наших! Таким людям потрібна увага, добре слово і найменше, що ми можемо зробити – допомогти.

Дмитро Сергійович раніше проводив зайняття у 23-й школі, але його більше туди не пускають, і він проводив заняття… на вулиці, біля свого під’їзду до холодів, поруч 23-ї школи. Зараз навчає онлайн, або вдома. Це людина, яка вкладає душу у дітей, у справу свого життя, прищеплює любов дітей до інтелектуального спорту і просто вчить любити життя! – написала Наталя Токар.