– Сьогодні зустрівся з Послом Європейського Союзу в Україні паном Матті Маасікасом. З робочим візитом у нашому місті пан Посол вперше. Дипломат цікавився інфраструктурними проєктами, які ми реалізуємо. Також обговорили питання децентралізації у контексті викликів, що перешкоджають завершенню реформи., – повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов. –

Наголосив на важливості для місцевого самоврядування мати власні ресурси для розвитку. До прикладу, завдяки фінансовій децентралізації бюджет розвитку Вінниці зріс у п’ять разів. І це дозволило нам робити комплексні реконструкції вулиць, модернізувати лікарні та купувати новий транспорт. Тому нас дуже непокоять тенденції щодо згортання децентралізації. Адже від цього залежить реалізація планів Стратегії «Вінниця 3.0».

Важливо, що Європа підтримує становлення громад у процесі децентралізації. Країни ЄС є надійними партнерами для України і Вінниці також. Наше місто й надалі співпрацюватиме з європейськими інституціями у різних сферах з метою сталого розвитку.