У Вінниці 12 грудня по вулиці Нагірна, що на Старому місті, внаслідок ймовірного отруєння чадним газом загинув хлопець 1994 року народження. Дівчину-однолітка доправили до лікарні у важкому стані.

У відділі комунікації поліції Вінницької області розповіли, що до рятувальників на «101» подзвонила мати хлопця, котра довгий час не могла  додзвонитись до сина. Як розповів начальник Відділення поліції №1 Вінницького районного управління поліції Ігор Голуб, за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група поліції та рятувальники.

Потрапивши у помешкання на третьому поверсі через вікно, правоохоронці виявили двох людей – господаря квартири та 27-річну жінку. Лікарі, які прибули на виклик, констатували смерть чоловіка, а жінку у важкому стані доставили у лікарню.

Тіло потерпілого направлено на судово-медичну експертизу.

Попередня причина загибелі і травмування молодих людей – отруєння чадним газом.

В поліції повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (з приміткою нещасний випадок). Буде створена міжвідомча комісія із залученням різних фахівців щоб встановити причини настання нещасного випадку зі смертельним наслідком.

Голова ОСББ Ельвіра Мрясова розповіла: «Цей будинок кілька місяців тому  тільки пройшов  усі перевірки щодо вентиляційних каналів та тех.обслуговуванню спільних газових мереж АТ “Вінницягаз”.  Разом із правлінням відвідали кожну квартиру. Але, на жаль, після перевірок, люди  не дослуховуються до порад і  заборон.  У квартирі встановлений димохідний котел та кухонна витяжка була виведена у отвір природньої. Звісно, що причину цієї жахливої трагедії встановлять спеціалісти, поки ми можу тільки співчувати батькам та родичам.