Президент  відповів на електронну петицію, в якій пропонується зобов’язати чиновників в інформаційних матеріалах уточнювати, що інфраструктурні проєкти в країні фінансуються з наших податків.  Автор петиції – виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук – вказує, що чиновники часто використовують кошти платників податків для особистого політичного піару.

Бо та робота, яку держслужбовці повинні виконувати у щоденному режимі (зокрема будівництво доріг, об’єктів соціального призначення тощо) іноді видається ними як особисте досягнення. Саме тому найняті українцями на держслужбу люди мають чітко вказувати, що їх робоча діяльність фінансується за рахунок платників податків. Петиція набрала необхідні 25 тисяч підписів ще 20 листопада.

Зеленський зазначив, що підтримує петицію, проте запропонував для реалізації ідеї створити окремий сайт та поширювати посилання на нього: “Зважаючи на високу суспільну значущість порушеного питання, підтримую пропозицію щодо забезпечення широкого висвітлення інформації про джерела, обсяги та порядок фінансування будівництва та реконструкції об’єктів, включених до програми “Велике будівництво”.

Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України, який, до речі, теж частенько піариться на бюджетних грошах .