Виробники гарантують 90 відсотків лікування без ускладнень.

Клінічні дослідження, як вказує виробник ліків, свідчать, що препарат зберігає свою ефективність і проти швидкого поширення штаму “омікрон”.

Американський виробник ліків минулого місяця заявив, що пероральний препарат був приблизно на 89% ефективним у запобіганні госпіталізації або смерті в порівнянні з плацебо, з огляду на проміжні результати з участю близько 1 200 людей. Дані остаточного аналізу включають ще 1000 учасників.

Жодна людина у дослідженні, хто отримала ліки від Pfizer, не померла, значиться у звіті.

Таблетки Pfizer приймають разом із противірусними препаратами такими як “Ритонавір” кожні 12 годин протягом п’яти днів після появи симптомів.

Компанії Pfizer Inc. та BioNTech SE очікують, що специфічна вакцина для штаму коронавірусу “Омікрон” з’явиться до березня 2022 року, а поки що відзначають, що третя доза вакцини “Comirnaty” може нейтралізувати вірус.

Як відомо, дві дози існуючих вакцин, в переважній більшості, не обезпечують від нового штаму коронавірусу «омікрон». Однак, він не такий важкий, як попередні.

У світі, у Великобританії, на сьогодні зареєстровано один  смертельний випадок.

Як повідомив голова РНБО Данидов, цей штам днями з’явиться і в Україні. Поступово витіснить попередні. Як от у інших країнах, де з’явився. Таких вже є 60-т у світі.

Тому на заявлені ліки, зрозуміло, що великі сподівання.

І українська влада має все зробити все, щоб найближчим часом закупити їх.

Андрій Власенко