Чи тепер паспорт громадянина Росії, «корні» в країні-агресорці – привілеї для прийняття на роботу?

Ще не стих скандал про «кротів» в Офісі президента, як ось новий – взагалі із паспортом громадянина Росії. І у кого – заступника міністра МВС?

А патріоти знову «нацики»? Так це вже було. При Януковичі в 2014-му.

Читаю, як і мільйони українців: заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі після його скандальної поведінки з правоохоронцями на в’їзді в Донецьку область звільнено розпорядженням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

О. Гогілашвілі призначили на посаду в 2019-му. Він є чоловіком особистого секретаря президента Марії Левченко. Має паспорт громадянина Росії. Пишуть, що судимий і був помічником депутата від путінської партії Валуєва в Росії. Ще був антимайданівським «оплотовцем»…

І навіть те, що його дружина була чомусь присутня при доповіді «про вагнерівців»…

Я — дружина і мати офіцера.

Знаю, як кожного перевіряли до 4-го коріння. Щоб навіть далекі родичі були не судимі. Щоб документи «грали», характеристики на родичів та людей збирали, потім вступ і казарма в академії. 5 років вишколу. На випускному – зірочки лейтенанта. Далі — знову такі ж перевірки і призначення. Як правило, в низи – райвідділи чи взагалі дільничними. Далеко від родини. Другі райони і області.

Всяке було. Як і мізерні зарплати, чергування, робота без вихідних, наймані квартири, через 3 роки – старший лейтенант, ще через чотири — капітан, потім 5 — майор, і так далі.

А тут – два записи в трудовій. Рік, здається, громадський діяч – волонтер. І одразу заступник міністра? Та ще й такого серйозного напрямку. У що ви перетворили МВС? Як може людина з російським паспортом взагалі працювати хоч на якійсь держпосаді в Україні?

В яку логіку це вписується? Без освіти і належних щаблів? Ну, нехай міністр – цивільний. Але ж заступники?! Та це мають бути офіцери найвищого вишколу, з величезним стажем!

Ми тут ледве виперли ще одного такого «цінного кадра» Шевцова, якому докоряли за фото з депутатом Росії – «кримнашистом» Валуєвим… І раптом його помічник із російським паспортом стає заступником міністра, де купа таємниць і службових доступів. Їздить із охороною, спецавто, «строїть» під час війни на передовій українських офіцерів. Це що?! Що він там робив?!

Недаремно у нас вся Вінниця обмальована адресами інтернет-магазинів, де можна купити наркотики! З такими кадрами взагалі легальні магазини цієї «дурі» скоро відкриємо.

Висловлюю обурення від імені матерів та дружин офіцерів, чиї діти зараз служать Україні. Ми не хочемо, щоб такі командири були у наших синів.

До речі, він був призначений ще за Авакова. Як так, без службових перевірок, міг пройти цей «цінний кадр» в таке міністерство?

Хто його перевіряв? Переконана, що на посаду помічника депутата Держдуми в Росії перевірили точно. І він їм підійшов. Але як тоді підійшов Україні?

Тетяна Василенко,
читачка

Від редакції. Готові вислухати інші точки зору.