Заступник голови Вінницької ОДА Сергій Здітовецький повідомив, що станом на 13 грудня у 21 опорній лікарні Вінниччини перебуває 1190 пацієнтів із підтвердженим діагнозом «коронавірус», що становить 44% від загальної кількості розгорнутих ліжок. На реанімаційних ліжках знаходиться 123 пацієнти — це 60% від загальної кількості ліжок. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування — менше 20%, охоплення тестуванням – більше 300 на 100 тис. населення.

Тому ознак для продовження на території області обмежень, передбачених «червоним» рівнем епіднебезпеки, Держкомісія не вбачає.

У нас будуть заборонені робота закладів освіти, в яких вакциновано принаймні однією дозою менш ніж 100% співробітників; проведення масових заходів; робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури; заклади громадського харчування приймають замовлення навинос та доставку; робота спортзалів, басейнів; міжобласні та міжнародні перевезення.

Ці обмеження не діють, якщо відвідувачі та працівники закладів мають сертифікат вакцинації, негативний результат ПЛР-тесту або сертифікат про одужання від COVID-19.

Але у вівторок секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що уже цього тижня в Україні може з’явитися новий штам коронавірусу «Омікрон».

За прогнозами РНБО, епідемічна ситуація в нашій країні на свята має бути стабільною.

13 довічників та 6 тюремників хворіють на COVID-19 у Вінницькій тюрмі

10 грудня під час моніторингу виправної установи регіональним представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини встановлено, що з числа осіб, яких тримають у слідчому ізоляторі установи, хворіє на COVID-19 одна особа; з числа осіб, що відбувають покарання у вигляді довічного позбавлення волі – хворіють на COVID-19 13 осіб.

Засуджені, які мають легкий перебіг захворювання, ізольовані в камери — палати інфекційного ізолятора Вінницької міської медичної частини.

До речі, одного «довічника» із COVID-19 госпіталізовано до КНП «Вінницький обласний фтизіопульмонологічний центр» у ковідне відділення.

А серед працівників установи та філії «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» у Вінницькій області хворіє 6 осіб.

Як повідомляють в установі, 98% працівників УВП №1 щепленні, це 271 особа. Серед ув’язнених імунізовано 92 особи. 138 з уже засуджених…

Людмила ПОЛІЩУК,
Роман КОВАЛЬСЬКИЙ