Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан розповів, що народні депутати від “Слуги народу” отримують тисячі доларів у конвертах за “потрібні” голосування у Верховній Раді.

Богдан також заявив, що НАБУ не реагує на такі порушення, тому що в Україні досі немає керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше повідомлялось, що такі суми можуть вимірюватись в 30000 у.о.

А можуть сягати і більше.

Рекордом називають суми, які давали нардепам попередніх скликань, в тому числі 2-є таких були із Віннничини, за голосування  «Харківських угод». Це коли продовжили перебування російського флоту і баз в Криму.

Кажуть, тоді давали по 2 млн. у.о. І ще теплі посади після «підмоченої репутації» народного слуги.

Але це стало передумовою захоплення Криму.

Ось скільки коштує зрада нардепа. Вона різна – від безпеки економічної, державної, соціальної. Але суть одна – слуги народу зраджують сам народ.

Як відомо, депутати і інших фракцій, вступаючи у змови з більшістю, якій останнім часом не вистачає голосів,  зокрема при голосуванні за антиолігархічних закон, серед яких також є депутати із вінниччини, ймовірно що взяли участь у лобіюванні. І отримали за це гарну винагороду.

В «Слузі народу» від Вінниччини є 3 депутати. Тих, хто погодився з ними проголосувати за антиолігархічний закон, в обмін на пільги «курятині» іншого олігарха, четверо.

«33-й» запитає у них особисто – що спонукало їх так голосувати.

Андрій Власенко