П’ятий gрезидент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, перебуваючи на Донеччині, в Авдіївці передав комплекс батальйонного відеоспостереження 25-й окремій повітряно-десантній бригаді.

Більше 5 тисяч українців перерахували кошти для забезпечення системами відеоспостереження на передовій, половину необхідної суми додав Фонд Порошенка

«Це означає, що і у снайперів, які привезені з Росії, і в російських найманців з ПВК «Вагнер», і в кадрових російських військовослужбовців не буде можливості вести атаки, вести полювання на наших воїнів. Наші воїни будуть у безпечному місці. Будуть встановлені камери, які будуть фіксувати рух, і, відповідно, буде протидія, починаючи з контрснайперських груп і завершуючи використанням, у тому числі і протитанкових, і повітряних (включно за даними дронів) сил для того, щоб не дати росіянам організувати наступ», — зазначив Петро Порошенко.

Загалом коштом Фонду Порошенка та волонтерів повністю обладнані системою оптичної розвідки позиції 10 ГШБр, яку після ротації замінила 95 ОДШБр. Наразі триває обладнання відеоспостереженням позицій, які займає 25-та ОПДБр.

За традицією, Петро Порошенко привіз бійцям смаколики. Цього разу — мандарини.

Василь ПИШНИЙ