Вінничанка Альона Макарова зареєструвала петицію, у якій просить міську раду взяти на баланс міста дитячий садочок, який забудовник ЖК «Європейський квартал» досі не закінчив будувати.

За словами авторки петиції, будівля майбутнього дитсадка 3 роки стоїть пусткою і з кожним роком потребуватиме більших вкладень для введення в експлуатацію.

— Прошу міського голову і депутатів міста Вінниці виступити ініціаторами передачі об’єкта. Утворити в 2022 році комісію з передачі об’єкта на баланс міста, а також знайти інвесторів для добудови садочка. Закласти в бюджеті на 2023 рік кошти на добудову. Бо на все Старе місто маємо два садочки, які знаходяться віддалено — за 1,7 і 3 км від недобудованого об’єкта. Невже наші діти так і не дочекаються садочка під своїми вікнами?

Ось що відповіла із цього приводу дитячого довгобуду директор фірми-інвестора:

— Будівля по-чорновому закінчена, там є вікна, дах, попередній ремонт, і зими садочок не боїться. Щоб його закінчити, треба 10 мільйонів гривень, які «вийняли» за квартири і поклали собі в кишені відомі всім ділки. Тому роками тривають суди, а кримінальній справі із цього приводу в січні буде рівно 2 роки. І це справа честі – здати садочок людям, які вклали гроші в «Євроквартал» та сподівались тут виховувати своїх дітей… Але кримінальна справа і суди не рухаються, — вважає Юлія Приймак, директор ТОВ «РЕНДІНВЕСТ». — Тому я вважаю, що місто за власні кошти не має завершати те, що мав би зробити ЖБК із своїми боргами рівно у 10 мільйонів гривень.

Станом на 14 грудня цю петицію до міської ради вже підписали 136 вінничан із 350, необхідних для розгляду на сесії.

Сергій Годун