Наступного тижня в Україні “серйозно похолодає”. Так, 21-23 грудня, вівторок-четвер, температура повітря може опускатися до -12… -18 С° в нічні години, а вдень варто очікувати 5-10 С° морозу. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

Зокрема, похолодання торкнеться і Вінниччини. Пік припаде на середину тижня. Вночі температура впаде до -8…-14 С°, а вдень буде перебувати на рівні -3…-7 С°

За словами синоптика, таке зниження температури є властивим для українського клімату, однак після порівняно теплого початку зими перший “пристойний мороз” завжди відчутніший.

Що стосується погоди на найближчі дні, то 16 грудня в Україні очікується температура повітря -2…+2. В середньому – близько 0 С°. Мінусова температура очікується тільки в західних областях-4-10 С° нижче нуля.

Крім того, в Карпатах синоптик прогнозує сніг, а на півдні України, крім Запоріжжя, – дощ і мокрий сніг. Одночасно в південній частині України та Донецькій області варто очікувати поривчастого вітру.

При цьому Діденко зазначила, що це орієнтовний прогноз, і він потребує уточнення. Однак тенденція до похолодання точно буде.