– На ринку України, на жаль, з’явилося багато пропозицій інокулянтів, або ще пишуть – міцелію трюфеля, який хочеш. Пропонують Білий Італійський, Чорний Перегорський, Чорний Літній, Чорний Бургунський. Все в сухому вигляді, типу зернового інокулянту з піліснявою. І нажаль, там в кращому випадку шампіньйони чи вишенка виросте, а частіше пліснява триходерми чи білої і сірої гнилі. Ціна за пакетик від 480 до 1200 грн за пакетик на одне дерево. Люди купують і розчаровуються., – розповів відомий «заводчик» трюфелів на Вінниччині Олександр Джига. –

Що цікаво, вже інркульовані-заражені трюфелем і паспортизовані саджанці коштують дешевше фейкових “міцеліїв” та “інокулянтів” – всього 25 € за саджанець та 15 €, якщо купуєте більше 100 штук (завдяки економії на доставці). Інокулянт Чорного Бургунського Трюфеля та Білого Трюфеля коштує 3 € на 1 дерево. Тому, не ведеться на красиві слова. Купуйте у професіоналів, купуйте у нас. Я розповім вам, як відрізнити якісний інокулянт від підробки, як перевірити чи почало дерево дружбу з грибом і утворилася грибниця мікориза. Як відрізнити спори трюфеля від іншого гриба, як доглядати за трюфельною плантацію.

Пишіть в меседжер чи звертайтеся в Telegram, Viber, What’s app +380962139440

Знизу представлені фото експертного заключення Бісько Ніни Анатоліївна- Професор

Докторбіологічних наук (Мікологія), Посади у НАН України, Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного, Відділ мікології, провідний науковий співробітник +38 044 272 3203 .

Та фото спор Чорного Літнього Трюфеля зроблені мною з нашого трюфеля в Іспанії.