Коли: 21 грудня о 14-30.

Де: Хаб «Місто змістів», вул. Пушкіна, 11. Кримськотатарський Ресурсний Центр представить ексклюзивний документальний фільм «Поверніть мого тата!».

Картина піднімає одну з найактуальніших і найболючіших тем сучасності: дитинство без батька.

Будуть представлені історії дітей, чиїх батьків посадили чи насильно викрали після окупації Криму. Деякі з них бачили жорстоке затримання своїх батьків і тепер мають одне прохання: «Поверніть мого тата!».

Кількість людей, позбавлених волі у рамках політично мотивованих справ, продовжує збільшуватись з кожним роком в окупованому Криму. Уже понад 200 дітей змушені рости без рідного батька, без його щоденної підтримки та піклування. Команда Кримськотатарського Ресурсного Центру сподівається і робить все, щоб найближчим часом кожна дитина в окупованому Криму могла обійняти свого батька і по-справжньому радіти кожному дню дитинства.

Цим фільмом КРЦ мав на меті привернути увагу української та міжнародної громадськості до проблеми політв’язнів Криму, а також і їхніх дітей, які страждають не менше своїх батьків. Саме тому картина доступна сімома мовами: українською, арабською, німецькою, англійською, турецькою, італійською та іспанською і буде брати участь у низці українських і міжнародних фестивалях.

Після показу короткометражного документального фільму відбудеться панельна дискусія з авторами та героями цього фільму. Спікери розкажуть про цілі створення цього фільму і необхідність залучення уваги до проблеми порушення прав дітей в окупованому Криму, про злочинні дії РФ на півострові, а також про те, чому важливо інформувати українське і міжнародне товариства.

Організатори: Кримськотатарський Ресурсний Центр (м. Київ), ГО «Ветан» (м. Вінниця) та КП ” Інститут розвитку міст” за підтримки Посольства Німеччини в Україні.

Обов’язкове дотримання усіх протиепідемічних заходів, а саме – наявність сертифікату про щеплення, або негативний ПЦР/антиген тест, наявність масок.