Такі цифри напередодні професійного свята День енергетика оприлюднили у головному управлінні статистики області.

Енергетична галузь Вінницької області, на яку припадає понад два відсотки від загальнодержавного виробництва електроенергії, представлена тепловими електростанціями та електроцентралями, гідроелектростанціями та сонячними електростанціями. Але, не зважаючи на це, виробництво електроенергії у 2020р. зменшилось у порівнянні з 2019р. на 19,7%. Теплові електростанції (частка яких в загальнообласному виробництві складає 89,8%) та гідроелектростанції (0,8%) зменшили випуск електроенергії, відповідно, на 22,8% та 43,1%, хоча, випуск електроенергії сонячними електростанціями (9,4%) збільшено на 40,5%.

На підприємствах Вінницької області з постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря обсяги продукції у січні–жовтні 2021р. не досягли рівня січня–жовтня 2020р. на 8,6%. Проти відповідного періоду попереднього року у випуску електроенергії різними видами електростанцій відбувались коливання виробництва – від зменшення на 43% до збільшення на 41%.

Шановні енергетики! Від вашого професіоналізму та сумління залежить стабільне життя та якість побуту наших громадян. Адже щоденною працею ви вселяєте впевненість у тому, що у наших оселях буде світло, тепло і затишно. Нехай завжди Вам світить родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги і любові.