Сьогодні, 22 грудня, міський голова Сергій Моргунов привітав кращих спортсменів громади з їхніми досягненнями за підсумками 2021-го року. Вперше такий захід провели у СК «Аква-Він», на новій арені. Загалом 88 кращих спортсменів та їхніх тренерів отримали грамоти, грошові премії та подарунки від Вінницької міської ради.

На початку нагородження до спортсменів звернувся міський голова Сергій Моргунов. «Я радий вас вітати в оновленому залі реконструйованого спорткомплексу «Аква-Він». Я згадую, як у 2015 році тут нічого не було, «гуляв» вітер, будівля була у запущеному стані. Але завдяки зусиллям вінницької громади,  ми сьогодні знаходимось у чудовому залі, у СК є муніципальний басейн, зали для занять атлетикою, боротьбою та іншими видами спорту. Саме командний підхід дозволив нам мати такий результат, – каже Сергій Моргунов. – Сьогодні ми вітаємо спортсменів, цілеспрямованість та амбіції яких дозволили їм стати найкращими. Я переконаний, що вінничани пишаються вами і вашими досягненнями, адже ви представляєте нашу територіальну громаду не тільки на рівні держави, а й світу. Дякую вам, ви є гордістю Вінниці!».

Вінниця була достойно представлена цього року на змаганнях різного рівня. Вінничани вибороли 1609 призових місць на Всеукраїнських змаганнях та 102 медалі – на міжнародних турнірах. Паралімпійська чемпіонка Мар’яна Шевчук стала найкращою у своїй категорії з пауерліфтингу, здобувши для України золоту медаль. А Олексій Денисюк –  бронзовим призером Паралімпіади в Токіо.

Спортсмени міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл цьогоріч вибороли більше ніж 700 перших та призових місць на чемпіонатах і Кубках України; 37 перших та призових місць на чемпіонатах і Кубках Європи і світу.

Довідка:

У 2021 році у Вінниці провели 98 чемпіонатів та кубків міста, 28 турнірів. Забезпечили підготовку та участь спортсменів у 81 обласних, 452 Всеукраїнських та у 9 міжнародних змаганнях. Провели 52 загальноміських заходи з популяризації фізичної культури і спорту.