Тут 16-го грудня вінницькі патрульні зупинили 33-річного водія «ВАЗ-2107». Старі «Жигулі» зупинили в рамках відпрацювання автівок, які мали ознаки ДТП. Але виявилось, що водій «ВАЗ» не просто п’яний, а прийняв смертельну дозу алкоголю. Бо під час алкотесту на місці екран Drager просто зашкалював і стрілки приладу різко злетіли догори.

– Під час спілкування з водієм патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Водієві запропонували пройти перевірку на спецприладі Drager. Стрілки алкотестера показали, що в організмі чоловіка було понад 5 проміле алкоголю, — розповіла Тетяна Плахотнюк з Патрульної по­ліції Вінницької області.

До речі, це антирекорд Вінниччини в 2021-му році! Бо раніше в області поліція затримувала водія, що мав у крові близько 3-х проміле алкоголю. Також у Він­ниці в травні жінка за кермом китайського паркетника «Хавал» із більш як двома проміле у крові збила школяра Андрія Тарасюка на тротуарі… Хлопець дивом вижив після кількох операцій, а справа хронічної алкого­лічки-«джиперки» досі в суді.

Цього разу в Богданівці Тульчинського району на водія-«рекордсмена» патрульні відділу БДР склали протокол за ст. 130 (Керування автомобілем у стані сп’яніння) КУпАП, який передбачає 17 тисяч гривень штрафу та позбавлення прав на 1 рік.

Сергій Годун