Українець став найкращим с Павло Лейсі іноземним студентом британської Королівської військової академії сухопутних військ у Сандгерсті та отримав особливу відзнаку — «Міжнародний меч»

Про це у Facebook повідомило посольство Великої Британії в Україні.

У посольстві зазначили, що щороку ця відзнака присуджується кадету, який продемонстрував найкращі результати у навчанні. Цього року в Академії навчалися офіцери з 26 різних країн.

Павло Лейсі отримав від начальника Генерального штабу британської армії сера Марка Карлтон-Сміта «Медаль Сандхерста», яку також вручають за успіхи у навчанні.

Він - другий курсант Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, який останніми роками удостоївся звання найкращого іноземного кадета Королівської Академії Сухопутних військ Сандгерст. Два роки тому це почесне звання заслужив також курсант факультету ракетних військ і артилерії цього навчального закладу Артем Бараненко.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник академії генерал-лейтенант Павло Ткачук та привітав Павла Лейсі з успішним завершенням навчання та нагородженням мечем як найкращого іноземного кадета.

20-річний Павло родом із Сумщини, у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного здобуває фах артилерійського розвідника, вчиться на 4 курсі.

Зауважимо, що навчання у Королівській Академії Сухопутних військ Сандгерст тривало майже рік, після новорічних свят Павло Лейсі має повернутися в Україну.

Андрій Власенко