Якщо чесно, я сам до останнього не вірив, поки мене не запросили на вручення головного призу в міську раду. Бо я вакцинувався другою дозою в середині жовтня і дійсно зареєструвався на цю акцію… Бачив, як вручали в центрі Вінниці призи під час 2-го розіграшу… Та разом із моєю дівчиною ми задивлялись на цю «Тойоту». Але щоб вона випала мені – це повний сюрприз! І ніякої підстави тут немає… Так, мій тато суддя в 7-му адміністративному суді. Я закінчую Донецький університет у Він­ниці, вчусь на юридичному факультеті. І чому я не можу виграти авто? Я так само радий був би отримати велосипед для 11-річного брата Назара чи телевізор… Адже виграти приз із 28-ми тисяч конкурсантів – це велика удача. До цього я нічого в житті не вигравав, — дав своє перше інтерв’ю «33-му каналу» син судді Едуарда Смілянця, 22-річний студент ДонНУ Артур Смілянець, який у вівторок отримав ключі від головного призу акції «Вакцинуйся. Врятуй життя!» вартістю 676600 гривень.

– Ти вже водиш авто? Маєш свою машину?

— Посвідчення водія в мене є вже 4 роки, але я їздив дотепер лише на батьківському авто. Тепер маю своє, і це круто. Тим більше, що воно вже на номерах і заправлений повний бак бензину… Ми виграш ще не святкували, бо домовились зробити це після отримання ключів та техпаспорта. Тепер вже можна!

- Хто перший тобі сказав про виграну «Тойоту»? В Інтернеті пишуть, що це все може бути «підстава», і твій батько-суддя міг «порішати»?

- Ніхто нічого не «рішав»! Усі судді Вінниці зареєструвались на цю акцію, а виграв я – студент Донецького університету… Скажу так: у мене сиділи гості 17-го грудня на дні народження, і тут мені зателефонував товариш… і скинув скрін із моїм прізвищем у фіналі акції. Якщо чесно, я думав – мене розіграли на днюху і був дуже здивований… Але потім зайшов на сайт новин міської ради і побачив своє прізвище… Нікому нічого не казав, лише мамі. А вона каже: чекай, тобі ж мають подзвонити і сказати про перемогу організатори акції. І ввечері дійсно подзвонили! Лише тоді я повірив, що «Тойота» може бути моя, бо ніколи я нічого не вигравав.

І тут одразу головний приз. Я бачив, що пишуть в Інтернеті про цей виграш різне, але все було чесно на 100%. Так, мій тато суддя, і це ні для кого не секрет. Я також навчаюсь на юридичному, бо в нашій сім’ї всі юристи… Я не мажор… І в мене такі ж звичайні друзі та дівчина, як у всіх студентів Вінниці. Я дуже радий сьогодні та отримав уже десятки привітань. Виграш «Тойоти» ще не святкували, бо я лише отримав ключі від авто вже на номерах… Вакцинуйтесь, бо вакцини рятують світ!

До речі, під час фіналу мер Вінниці Сергій Моргунов повідомив, що «станом на 21 грудня у місті вакциновано більше 50% дорослого населення бодай однією дозою і 134 тисячі пройшли повний курс вакцинації… Дякую всім, хто долучився до колективного імунітету і взяв участь в акції. Приємно, що стільки молодих людей сьогодні серед переможців. А літні люди пришли за призами зі своїми внуками. Всім здоров’я в Новому році!»

Що відомо про його тата – суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду, під вікнами якого у вівторок пройшло вручення головного призу акції?

СМІЛЯНЕЦЬ Едуард Станіславович народився 2 листопада 1976-го року у місті Умань Черкаської області. Закінчив Національну академію внутрішніх справ України (1994-1998) по спеціальності «Правознавство».

Працював із 07.1998 по 07.1999-й роки слідчим СВ Соснівського РВ УМВС України в Черкаській області; 07.1999 – 08.2003 – слідчим, старшим слідчим СВ Смілянського МРВ УМВС України в Черкаській області;

Із вересня 2003-го по квітень 2008-го – суддя Лисянського райсуду Черкаської області, із 05.2008 по 12.2010 – суддя Черкаського окружного адміністративного суду.

Рівно одинадцять років тому в грудні 2010-го Едуард Смілянець переїхав до Вінниці та працює суддею Сьомого апеляційного адміністративного суду на Соборній.

До речі, серед решти переможців і власників телевізорів із велосипедами багато хто реєструвався в акції саме заради «Тойоти». Бо виграти таке авто навіть у базовій комплектації – це мрія більшості мешканців Вінниці… Але із початку акції у вересні цього року до 21-го грудня лише 50 вакцинованих городян отримали нові велосипеди, 50 – телевізори LG та син судді тепер власник «Тойоти». Цікаво, що згідно з декларацією у судді Едуарда Смілянця раніше вже була «Тойота Венза» 2013-го року, старенький «Деу Ланос» 2005-го року випуску і недобудований гараж… Але в останній декларації вже є два інших авто – «Мерседес GLE» 2018-го року випуску вартістю майже 1,26 мільйона гривень (куплений в лютому 2020-го року) і скромний «Шевролет Авео» 2011-го року + автопричіп куплені в липні 2020-го року.

На жаль, колеги Едуарда Смілянця відмовились коментувати надзвичайну удачу сина свого колеги… Та чи виставлявся Едуард Станіславович в суді після сенсаційного виграшу свого сина Артура?

Бо сам Артур під час отримання ключів та техпаспорта від «Тойоти» сказав, що «обмивати» авто він буде із рідними та друзями вже на новорічні свята.

Нагадаємо, що із вересня у Вінниці в три тури проходила акція серед вакцинованих городян із призами – 50 телевізорів, 50 велосипедів і «Тойота Корола».

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ