Нє, я завжди знав, що у Пороха чудові адвокати, але зараз вони зробили просто геніальний хід – заявили, що громадяни Зеленський В.О., Арахмія Д.Г., Верещук І.А., Гетманцев Д.О, Безугла М.В., Веніславський Ф.В. володіють критично важливою інформацією по справі, тому їх необхідно викликати на допит в якості свідка. Це НАСПРАВДІ геніальний хід – якщо сторона захисту заявляє, що певні особи є свідками, то слідчий не може не допитати цих осіб – інакше справа розвалиться в суді на першому ж засіданні – адвокати заявлять, що критично важливі свідчення не отримані, тому звинувачення мають бути зняті.

Не піти на допит теж не варіант – відмовитися не можна – свідок ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ за законом давати свідчення, і несе за відмову кримінальну відповідальність, як за неправдиві свідчення. Тобто ким би ти не був, але відмовившись давати свідчення, особа стає такою, що скоїла публічно карний злочин, зі всіма витікаючими наслідками навіть для особи, що називає себе президентом. Залізний аргумент для початку імпічменту, що аж ніяк не допоможе рейтингам.


Можна, звісно, спробувати щось збрехати, але свідок несе кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення, адвокати захисту там будуть і будуть ставити ПОТРІБНІ захисту питання, а що відомо адвокатам - ніхто не знає, тобто як саме брехати - не відомо. Зараз збрешеш а потім в суді адвокати нададуть письмовий доказ брехні і все - ось він срок за брехню. Сказати "нічого не знаю" теж не варіант - всі викликані є публічними особами, і тим самим визнають свою публічну брехню і ласкаво просимо до суду, за публічним спростуванням раніш сказаної брехні. Класичний, залізобетонний цугцванг.

І це вже не захист, це потужна АТАКА.

Вкотре аплодую стоячки команді Порошенка і йому особисто!

Анатолій Довганюк