День Ангела святкують: Адам, Микола, Акепсій, Аіфал, Вікентій, Варсава, Омелян, Даниїл, Іван, Лука Леонтій, Никін, Никифор, Филимон, Терентій, Петро.

24 грудня народилися:

1491 рік – засновник Ордену Єзуїтів, святий Ігнатій Лойола;

1740 — †8 квітня 1811 • Опанас Филимонович Шафонський, український лікар, історик, громадський діяч, один з засновників епідеміології в Російської імперії.

1761 – народився Михайло Барклай-де-Толлі, російський полководець, генерал-фельдмаршал, повний Георгіївський кавалер

1798 рік – польський поет-романтик Адам Міцкевич;

1818 — †11 жовтня 1889 • Джеймс-Прескот Джоуль, англійський фізик, дослідник електромагнітних, теплових і кінетичних процесів у газах.

1837 рік – дружина імператора Франца Йосифа I Єлизавета Баварська; У Австрії (а згодом — і у світі) відома під зменшувально-пестливим ім’ям Сісі (Sisi), яким її нарекли рідні та друзі

1868 — †11 січня 1941 • Емануїл Ласкер, німецький шахіст, другий чемпіон світу (1894-1921 рр.).

1886 – народився Олександр Пархоменко, більшовицький діяч, воєначальник, начдив Першої кінної армії у 1919-1921 рр.

Убитий махновцями. У СРСР вшановувався як один із найбільших героїв громадянської війни

1901 – народився Олександр Фадєєв, радянський письменник (“Молода гвардія”)

1905 рік – український композитор, народний артист Костянтин Данькевич;

1905 – народився Говард Г’юз, американський підприємець, інженер, піонер і новатор американської авіації, режисер, кінопродюсер, один із найбагатших людей у світі свого часу.

Відомий ексцентричною поведінкою, будівництвом літака “Г’юз Геркулес”, корабля та проекту “Гломар-Екcплорер”. Найвідоміший його фільм – „Ангели пекла”

1906 — †6 лютого 1985 • Джеймс Хедлі Чейз (Рене Брабазон Ремонд), англійський письменник, автор детективів (Погані новини від ляльки, Весь світ у кишені, Мертві завжди самітні). 115 років з дня народження.

1937 рік – літературний критик, публіцист, діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу В’ячеслав Чорновіл; Він народився в с. Єрки на Черкащині в родині сільських учителів. Закінчив із золотою медаллю школу. Навчався на факультеті журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. У радянських концтаборах він провів у загальній кількості 15 років. Був засуджений 4 рази. В один з років витримав 83 допити і ніколи не свідчив супроти друзів. У КДБ він отримав прізвисько “Неугомонный”.

Саме В’ячеслав Чорновіл ініціював проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акт проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року. Сьогодні виповнилося б 84 роки В’ячеславу Чорноволу – українському політику, державному, громадському діячеві, журналісту, народному депутату України першого-третього скликань, одному з лідерів українського правозахисного руху, багаторічному лідеру Народного Руху України, Герою України.

1946 — †26 жовтня 2003 • Леонід Філатов, російський театральний і кінактор (Екіпаж, Ярослав Мудрий, Забута мелодія для флейти, Сповідь його дружини, Місто Зеро, Сучі діти), письменник (Казка про Федота-стрільця), режисер (Сучі діти). 75 років з дня народження.

1971 рік – пуерториканський співак Рікі Мартін.

1981 • Діма Білан (Віктор Миколайович Бєлан), російський поп-співак. Сьогодні 40-а річниця.