Новий бюджет на наступний рік отримала Вінниччина вже цієї п’ятниці. Депутати затвердили основний фінансовий документ на черговій 15 сесії. Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначає, що бюджет-2022 дуже складний.

– Але він буде соціально спрямованим. Пріоритетні напрями мають бути забезпечені фінансуванням. Це  передусім – медицина, освіта, культура та підтримка розвитку громад області, – наголошує Вячеслав Соколовий.

–  Фінансування медичної сфери нам вдалося збільшити на 11 млн грн, ніж це було закладено в проєкті бюджету. 10 млн грн буде спрямовано на харчування дітей у закладах освіти. Як і минулого року, без підтримки не залишаться учасники АТО/ООС та члени їх сімей. Будуть стипендії кращим студентам, премії кращим спортсменам та їхнім тренерам, стипендії ветеранам спорту; премії переможцям конкурсів у галузі культури. На програму «Успішні Сильні Громади» на наступний рік виділяється 76,2 млн грн. Зокрема, на конкурс обласної Ради «Комфортні громади»  спрямовується 36,3 млн грн. На програму «Питна вода» – 7 млн грн; на екологічний фонд – 52 млн грн.

У наступному році доходи обласного бюджету складуть 4 млрд 567,2 млн грн; видатки – 4 млрд 572 млн грн; повернення кредитів до обласного бюджету – 9 млрд 248,8 млн грн; надання кредитів з обласного бюджету – 4 млрд 426,8 млн грн; профіцит за загальним фондом обласного бюджету складе 17 млрд 299,4 млн грн.

Напередодні, 23 грудня, відбулося засідання постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету за участі голів постійних комісій. Депутати ретельно розглянули проєкт обласного бюджету-2022 та внесли до нього низку змін та доповнень.