Безпрецедентне рішення масово коментують українці.

Когось це обурює, хтось каже, що заслужив. Хтось просто утримується. А що думаєте Ви?

Ви підтримуєте бажання посадити Порошенка?

Ви не підтримуєте, бо це розправа?

Важко сказати?

Нагадуємо, що в ОГП підписали клопотання про арешт Порошенка, а Печерський суд столиці дозволив його затримати, щоб доставити в суд для обрання запобіжного заходу.

Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму. Його викликали на допит на 23 грудня. Порошенко на це заявив, що повернеться в Україну у першій половині січня і тоді поговорять.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Адвокати кажуть, що не знають про рішення. Бо їх на засідання не викликали.

А тим часом Порошенко із Варшави, де він перебуває, повідомив ось що:

- Мій візит до Варшави – це важлива місія, щоб мобілізувати підтримку з боку наших союзників та стратегічних партнерів. Поки що візит не завершений, але я щасливий, що основна частина планів і завдань, які ставив собі перед візитом, вдалося реалізувати.

Тим часом, підозру йому в Україні підписав в.о. генпрокурора, заступник Ірини Венедіктової Олексій Симоненко. Державне бюро розслідувань дало офіційне повідомлення про підозру: мовляв, п'ятий президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Андрій Власенко