15 грудня у фіналі конкурсу «The Best Cook» у Вінниці сталась сенсація – із 20 крутих претендентів до фіналу дійшли тільки шестеро шефів…

Журі визнало переможцем 21-річного Назара Вітюка… Хлопець отримав 50 тисяч гривень призових, які планує витратити на своє весілля!

Нагадаємо, що конкурс «The Best Cook» ініціював міський голова Він­ниці Сергій Моргунов та Спільнота гостинності. Мета смачних змагань — розвинути гастрокультуру та підвищити туристичну привабливість Вінниці.

У фіналі змагались 6 кухарів, які готували свої страви з набору обов’язкових інг­редієнтів: нутрія, амарант, обліпиха, білий шоколад і гарбуз. Весь цей букет смаків шефи-учасники мали поєднати в одній страві, але дозволялося використовувати додаткові інгредієнти на вибір учасників. На все про все у фіналістів була година.

А переможця «The Best Cook» — кращого кухаря Вінниці – журі обирало методом сліпої дегустації страви. І трійка ТОП-дегустаторів — заступниця ме­ра Галина Якубович та зіркові шефи Алекс Яку­тов та Олексій Повторейко – 15-го грудня озвучили сенсаційне рішення! Вони назвали переможцем конкурсу 21-річного Назара Вітюка.

Йому вручили головний приз — 50 тисяч гривень. Друге місце здобув Дмитро Палевський, «бронза» — у шефа Олега Зінька. Вони отримали премії у розмірі 30 та 15 тисяч гривень.

— Я не сподівався на перемогу, але зробив для неї — все! Бо мої суперники — справжні профі. Але я їх обіграв за рахунок креативу — поєднання того, що не поєднується! Ці 50 тисяч підуть на весілля. Меню буде моє, і запрошу на нього всіх своїх суперників! — зізнався Назар після перемоги.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ