В цьому році відбулася Олімпіада, Паралімпійські ігри та низка інших важливих всеукраїнських і міжнародних змагань. Тому було із кого обирати. Десятка кращих вінницьких атлетів є, безумовно, суб’єктивною і не претендує на абсолютну істину. Але вона відображає певну картину спортивних досягнень у році, що минає.

1. Мар’яна Шевчук (пауерліфтинг). Безумовно, паралімпійська чемпіонка заслуговує на першість у списку.


2. Артур Загорулько (футбол). Граючий президент «Ниви» є лідером перегонів бомбардирів групи «А» Другої ліги чемпіонату України,


3. Олексій Денисюк (кульова стрільба). Бронзовий призер Паралімпійських ігор в стрільбі із пістолета на дистанції 25 метрів.
4. Роман Головащенко (професіональний бокс). Завоював титул чемпіона UBO International у поєдинку із азербайджанцем Таріелем Джафаровим.


5. Юлія Христюк (футбол). Успішно Виступає за команду американського університету, де навчається. Є лідером молодіжної збірної України і водночас залучається до матчів національної жіночої команди.
6. Олег Царьков (кульова стрільба). Був єдиним представником Вінниччини цьогорічних на Олімпійських іграх.
7. Сергій Богачук (професіональний бокс). Тренується і виступає за океаном. В 21 профі-боях здобув 20 перемог і прагне поборотися за пояс чемпіона світу.
8. Іван Чупринко (пауерліфтинг). Має в своєму активі 12 рекордів світу та 14 рекордів Європи. Наприкінці жовтня вкотре переміг на чемпіонаті світу з пауерліфтингу у Вільнюсі (Литва).
9. Лейла Юсіфазде (художня гімнастика). Є чемпіонкою України серед школярок і взагалі лідером збірної Вінниччини.
10. Андрій Козак (фізична культура). Вже третій рік ходить без верхнього одягу. Активно пропагує здоровий спосіб життя у своїх блогах.

Фелікс ЖАНІН