Міланія з Естонії мріє стати переможницею «Краща коса Вінниччини»

5-річна красуня Мілана Журавчак мріяла стати героїнею конкурсу «Краща коса Вінниччини». Але зараз разом із батьками переїхала в Естонію.

— Захоплено переглядає кожен випуск про наших довговолосих красунь в Інтернеті, і вирішила попросити мене наді­слати фото, щоб самій стати однією із учасниць, — розпо­відає її матуся.

– Одного разу ми були у Вінниці і за доброю традицією купили газету «33-й канал». У тому випуску була стаття про кращих довгокосих дівчаток. Вона так сподобалась Мілані, що всі наступні випуски ми вже шукали в Інтернеті. Зізнаюсь, що рішення взяти участь було довгим та зваженим. Зараз, перебуваючи в Естонії, нам не вистачає українського колориту, традицій та людей. Тому відрощуємо волосся та сподіваємось потрапити у фінал конкурсу,— каже мама Ольга.

Анна коси не відрізає і носить дреди

25-річна довговолоса Анна Ткачук свою заявку надіслала на електронну пошту. За її словами, вона поціновує нестандартну моду. Її волосся хоч і довге, але повністю заплетене в дреди. Каже, що розплітати їх не збирається. Адже саме такий вигляд їй до вподоби.

– Я вважаю, що довге волосся — це справжня окраса будь-якої дівчини. Звучить смішно, але дівчата із прямим волоссям крутять його, а з кучерявим — вирівнюють. Моя історія куди цікавіша. Два роки тому я зрозуміла, що хочу заплести собі дреди. Але ні в якому разі не обрізати довжину волосся. Вважаю, що це моя гордість. Разом із матусею доглядали за ним ізмалечку. Дбали та ростили. І тепер я впевнена, що обрізати його не стану. Нехай всі про це знають, – розповідає Анна.

Софія КОПАЧ