У Вінницькій обласній федерації змішаних єдиноборств ММА розпо­віли про найуспішніші змагання та нагородили найкращих спортсменів.

У Вінниці відбулась від­крита зустріч Вінницької обласної федерації змішаних єдиноборств ММА. Президент федерації Володимир Солар повідомив, що серед усіх змагань найуспішнішими стали чемпіонат світу та чемпіонат України.

– У чемпіонаті світу взяли участь дев’ять спортсменів Вінниччини. Шестеро з них повернулися з нагородами, — розповів Володимир Солар.

— Успішним став і чемпіонат України серед дітей. Наші юні спортсмени привезли 10 золотих, 10 срібних та 12 бронзових медалей. А з юнацького чемпіонату світу — одне «золото», два «срібла», і три «бронзи». У командному заліку взяли перше місце, залишивши позаду збірні США і Росії!

Однією з найтитулованіших спортсменок України зі змішаних єдиноборств у федерації назвали Олену Овчинікову. Вона 14-разова чемпіонка світу!

— Бойові мистецтва серед жінок у світі вже давно популярні. В Україні цей вид спорту тільки розвивається. Коли я починала свою спортивну кар’єру, доводилося стукати в усі двері, щоб мене хоча б на тренування взяли. Але з часом я довела, що можу змагатися нарівні з чоловіками і здобувати найвищі нагороди. Радію, що сьогодні серед молоді змішані єдиноборства у пріоритеті.

Так, це травматичний вид спорту. Часто після тренувань чи змагань залишаються синці та розсічення на обличчі. Але макіяж все замаскує! Дівчатам потрібно вміти за себе постояти у будь-якій ситуації. А змішані єдиноборства — це не лише впевненість у собі, це красива фігура, а головне — здоров’я. Ніколи не пожалкувала, що обрала саме цей вид спорту, і сьогодні своїм прикладом готова надихати юних вінничанок, — заявила Олена.

 Каріна МАЄВСЬКА