Пристрасті розгорілись після того, як такий же чемпіон світу з боксу Кличко прямо запитав, «якого біса» він проігнорував прапор України? Адже це правило таке – виходити з прапором країни, яку представляєш.

– Я не розумію його, адже в час війни, навислої агресії Росії над Україною так важливо кожному українцю, тим більше нашим легендам спор­ту, підтримувати свою державу. Заявляти, що ми є. Ми поважали Василя, його батька за величезні досягнення. Але не розуміємо останніх вчинків ні його, ні Усика. Бо після того як вони знялись в російському пропагандистському фільмі про «іс­тінную» лише російську віру, складається враження, що вони пі­дігрують російській пропаганді, що, мовляв, «незалежної» немає. А є одна держава – Росія і її Окраїна. Тобто незалежна Україна.

Так вчиняти не можна. Бо, може, це і необдуманий вчинок, але в ньому може критись великий негативний зміст. У час війни дволикість – це зрада, – заявляють нам деякі  читачі.

Щоправда, багато від­гуків є і на підтримку. Мовляв, вже те, що він досяг таких успіхів – пропагує Україну в усьому світі.

Наприклад, мі­сь­­кий голова Біл­­города-Дні­стров­ського, звід­ки родом Василь,  вважає, що спор­т­смен висловив вдяч­­ність за його підтримку в рід­ному місті.

– Український бок­­сер Василь Ло­маченко, який від­святкував здобуття пояса інтерконтинентального чемпіона у легкій вазі за версією WBO, загорнувшись у прапор міста Білгорода-Дні­стровсь­ко­го (Одеська область), у такий спосіб виявив повагу до міста, в якому його підтримували, - вважає  Віталій Граждан.

Як відомо, після бою Василь Ломаченко повернувся в Україну. Пояснювати свій вчинок не став. Лише у відповідь надав відео з російським співаком Мамоновим, який помер від коронавірусу, який говорить про те, що є люди, які всім незадоволені, мовляв, це клініка.

А 14 грудня Усик та Ломаченко привітали того, хто «перевернув світ боксу» - Анатолія Ломаченка – батька та тренера Васі. У вівторок йому виповнилося 57 років.

Берінчик переміг росі­я­нина Чанієва рішенням суддів та зберіг чемпіонський пояс WBO International.

І на противагу Василю Ломаченку вийшов на ринг із прапором Украіни. Берінчик вдруге проводив бій у 2021 році. У березні він здобув найшвидшу перемогу у кар'єрі, нокаутувавши у третьому раунді чилійця Хосе Санчеса.

На пресконференції, окрім питань щодо поєдинку, Берінчика питали про війну між Україною та Росією. «Чи йде війна між Україною та Росією? Я з Краснодона Луганської області, вона (війна - прим) на моїй території йде. «Краснодон - це Україна? Звичайно. Багато людей там підтримують нашу країну. Вони стали заручниками ситуації», - сказав Берінчик.

Андрій Власенко