Бо біля Літнього театру в парку Леонтовича із 15 грудня до 15 січня є все і для всіх та на різні бюджети.

Звісно, що головна розвага свята – це 28-метрова ялинка, яка нині змагається за звання найкрасивішої ялинки України в обласних центрах.

Біля ялинки знаходяться велика сцена, де діджеї по вечорах грають запальні сети. А морози та гарячі напої із ярмарку ще більше сприяють масовим танцям.

Тут же відкрито ковзанку просто неба і крижану гірку для спусків. Дехто із городян скаржився на високі тарифи на цих атракціонах. Але за 50 гривень можна один раз спуститись із гірки чи випити маленьку склянку глінтвейну… Поки що перемагає глінтвейн, якого на ярмарку до 10 видів.

Окремо вражають в святкових ятках крафтові фруктові чаї від Артема і весь набір ручної роботи смаколиків від Ветеранської справи.

Бо шашлики по 600 гривень за кілограм + літрова пляшка горілки – це вже окремий мем, як не треба святкувати у європейській Вінниці…

Цікаво, що серед відпочиваючих у зимовому містечку повно іноземних студентів із вінницьких вузів. Бо для них сніг, зима і все це наше галасливе дійство навколо Різдва і Нового року – окрема розвага. Але іноземці на ярмарку п’ють все безалкогольне та готові стояти в черзі до екстремальних атракціонів! І все фільмують на мобільні для соціальних мереж і далеких родичів.

І варто зазначити, що цей новий формат проведення зимових свят в центрі Вінниці себе виправдовує… Бо фактично тут є все і для всіх – від родин і з дітьми до гостей міста, що вперше смакують новорічні свята в найкомфортнішому місті.

Проблеми у цієї локації традиційні для таких святкувань – туалети, сміття та надто веселі компанії.

Втім, до сусідніх житлових будинків звідси відносно далеко і о 22.00 гучна музика та шашличні тут припиняють роботу під пильною увагою поліції.

Тому попереду ще мінімум 3 хітових вечори під головною ялинкою Вінниці – це ніч на Новий рік, гуляння на Різдво та вечірка в день закриття Ялинки із містечком розваг.

А ви вже були на цьому святі в парку Леонтовича?