Два студенти із кафедри програмного забезпечення Вінницького політеху влаш­тували фурор у Києві у фіналі все­українського студентського кейс-чемпіонату Cody challenge. Адже 23-го грудня Костя Левицький і В’ячеслав Урдзік тріумфально перемогли в змаганнях від Kernel.

Їх вже назвали «віртуозами» із Він­ниці, бо у свої молоді роки ці хлопці – справжні профі у мобільних технологіях!

Костянтин Ле­ви­цький здо­був перше місце на чемпіонаті, а В’ячеслав Урдзік – друге! І все це на очах прискіпливої кейс-спільноти CASERS та оцінках компанії Kernel.

– Змагання пройшли в очному режимі в офісі Kernel у Києві. У фінал вийшли шестеро сту­дентів з київських та харківських вузів та двох із Він­ницького національного технічного університету. Кейс-чемпіонат для молодих розробників полягав у створенні Android-застосунку для елеватора, в якому охоронець реєструватиме виїзд транспортних засобів із завантаженою продукцією за територію. І наші стали кращими! – повідомляє пресцентр ВНТУ.

– Бо студенти кафедри програмного забезпечення Костянтин Левицький (3 курс, гр.3ПІ-19б) і В’ячеслав Урдзік (2 курс, гр.2ПІ-20б) за результатами І етапу змагань вибороли право участі у фіналі чемпіонату.

Наші студенти показали ґрунтовну підготовку з мобільних технологій і стали переможцями всеукраїнського студентського кейс-чемпіонату Cody challenge. Переможці фіналу чемпіонату - наші студенти - були нагороджені дипломами і цінними подарунками - ноутбуками.

- Для будь-якої людини важливо брати участь у змаганнях, доводити свій рівень та знайомитися з іншими спеціалістами. Нещодавно таку можливість дала компанія Kernel (одна з найбі­льших в Європі та найбільша в Україні агрокомпанія), що ініціювала конкурс, завданням якого було розробити додаток під Android та спроєктувати базу даних на сервері для реєстрації автомобілів на елеваторі. Додаток повинен мати широкий функціонал, що включає під­тримку розпізнавання тексту із зображення, офлайн-роботу та автоматичну синхронізацію даних із сервером, - ді­ляться своїми враженнями Костянтин Левицький і В’ячеслав Урдзік. – Проти нас виступали  студенти та випускники кращих університетів зі всієї України. Однак ми їх обіграли. Бо  наші роботи були найкраще спроєктовані та представлені, а все вирішували  судді конкурсу. І  віддали нам головні призи -  ноутбуки, портфелі, худі, powerbank із прин­том Kernel!

Сподіваємось, що наш результат дасть мотивацію багатьом студентам розвиватися, поглиблювати свої знання в програмуванні та ставати крутими ІТ-спеціалістами! Ми готуємось до зустрічі у ВНТУ на кафедрі програмного забезпечення, де продемонструємо  студентам 1 курсу свої переможні проєкти і розкажемо секрет успіху на чемпіонаті!

До речі, В’ячеслав Ур­дзік – син голови Вінницької РДА Віталія Урдзіка, постійний учасник та переможець різноманітних чемпіонатів та змагань серед програмістів.

Сергій Годун