Вінницькою окружною прокуратурою передано на розгляд суду обвинувальний акт відносно вінничанина, який ошукав жінку на суму близько 600 тисяч гривень та понад шість років переховувався від слідства та суду.

Підшукавши потенційну «жертву» злочину, ретельно підготувавшись до його вчинення, шахрай переконав потерпілу у тому, що він має право власності на об’єкти незавершеного будівництва, придбання нею яких є вдалим вкладенням коштів.

Передаючи потерпілій підроблені документи, обвинувачений спромігся тричі отримати від неї чималі суми коштів, доки з отриманими грошима не зник. Після звернення жінки до правоохоронних органів та встановлення особи злочинця, чоловік тривалий час перебував у розшуку.

На разі чоловік обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах, за який (у випадку досягнення судом переконання у його винуватості) йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.