Все, що нас не убиває, робить міцнішими. Отже, за останні 30 років ми стали просто Котигорошками. І котимо нашу драматичну новітню історію вгору до світлого майбутнього. Виживаємо в таких умовах, в яких більше ніхто не може вижити, чіпляємось за кожен день і щасливі, що його прожили недаремно.

Ми з наших куцих пен­сій та вітчизняних заробітків попри все влаштуємо новорічне свято з щедрим столом, гарним настроєм, бажаними гостями і мелодійною українською піснею. Нам щиро шкода людей, які лякають нами своїх дітей та й дорослих. Нам дуже прикро, що наша дорога батьківщина стала кісткою в горлі «полохливого» північного сусіда. Ми, поки що, доброзичливо шуткуємо стосовно Голобородька, який, зрештою, таки стає Голохвастовим.

Бо ми мудрі, ми велика культурна нація і знаємо, що коли ми всі разом — з нами краще дружити сусідам. Коли ми в своїх намірах щирі і великодушні — то обласкаємо увесь світ. А як зас­піваємо за святковим столом «Щедрика», то приємно здивуємо будь-кого.

Дорогі наші читачі, бажаю вам у новому році бути щедрими і великодушними, добрими та чуйними до своїх близьких і нетерплячими до підлості, брех­ні та зради. Нехай у ваших серцях завжди буде місце для України, свого рідного міста і села, своїх найближчих людей.

Любіть ближнього, бо ця любов — запорука величі нашої нації. Вірю, що Новий рік, нарешті, принесе нам стабільність, багато радості, міцне здоров’я і гідне життя.

Анатолій Жучинський,
головний редактор,
співзасновник медіа-корпорації «33-й канал»