Олімпійською тренеркою стала вінничанка Діана Подолянчук

Її ученицю — «особ­ливу» танцюристку Ма­рію Гнатик обрали обличчям Спеціальної олімпіади в Австрії. Тепер Подолянчук буде готувати всеукраїнську команду спортсменів на наступні змагання Всесвітніх Спеціальних олімпіад.

Спеціальна Олімпіада — най­більш чисельна спортивна між­народна організація, визнана неурядовим членом ООН і Міжнародним олімпійським комітетом. Заснована у 1968 році сестрою президента США Дж.Кен­неді — пані Юніс Кеннеді.

Всесвітні Спеціальні Олім­пійські ігри наразі за кількістю учасників поступаються лише Олімпійським іграм. Якщо літні Олімпійські ігри збирають по 10-11 тисяч спортсменів, то Special Olympics збирають близько 7 тисяч спортсменів.

– І в цьому році в Австрії відбувся перший чемпіонат світу з танців в рамках Спе­ціальної Олімпіади. На цих змаганнях моя учениця Марія Гнатик виграла бронзову медаль і прославила Україну на весь світ!

Наступні змагання відбудуться орієнтовно в 2023 році в Німеччині. Ще є час, щоб підготувати спортсменів і в танцювальному напрямку. А для цього нам потрібна підтримка держави,  — розповідає Діана Подолянчук.

– Мені дуже подобається позиція в США. Там є зіркова пара (Кріс Пратт та Кетрін Шварценеггер). Він – відомий актор, вона – письменниця, донька колишнього губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера та внучка Юніс Кеннеді Шрайвер, засновниці Спеціальної Олімпіади, — додає Діана Подолянчук, голова ГО «Творче покоління», координатор Dance Sport Спе­ціальної Олімпіади України, тренерка бронзової призерки Спеціальних Олім­пійських ігор.