Співачка Катерина Бужинська зізналася, що вони з родиною святкують Різдво і 25 грудня, і 7 січня.

До того ж, артистка об’єднує українські і болгарські традиції святкування, адже її чоловік – болгарин. Про це зірка розказала в Instagram.

«Моя родина святкує Різдво два рази — 25 грудня і 7 січня. Я — українка, а мій чоловік — болгарин. В Україні святкують Різдво 7 січня, а у православній Болгарії — 25 грудня. Наша родина неймовірно любить це свято. Це саме той день, коли збирається вся родина за столом, в будинку лунають щирі та теплі розмови, а у повітрі літає «запах» новорічних свят», — написала Катя.

«На православне Різдво я готую свою фірмову «багату кутю», від якої важко відірватися, і ми з дітьми співаємо колядки. А от на Різдво в Болгарії…», — заінтригувала співачка.

«Є традиція: береться пісний хліб чи болгарська баніца, в яку закладають монетки чи записки з побажаннями на майбутнє. Кожен відриває шматочок і дивиться, що йому випало. Катеринка з Дмитриком мені допомагають у приготуванні, а я у цей час розповідаю їм історію свята. Я хочу, щоб вони поважали традиції обох країн», — запевнила Бужинська.

Також Катерина додала, що віддає перевагу святкуванню Різдва саме 25-го грудня з усім світом.

«Якщо святкувати у січні, тоді, за логікою, на Новий рік слід продовжувати Різдвяний пост, який передбачає відмову від усього смачненького», — пояснила вона.