Вітамінний компот. 

Змішайте в рівних пропорціях суху м’яту, мелісу, іван-чай і квітки каштана.

Потім 5 ст. лож. суміші залийте 1 л окропу і кілька хвилин потримайте на слабкому вогні. Залиште на 2 години для настоювання, потім про­цідіть і додайте до відвару 2 л будь-якого ягідного або фруктового компоту без цукру. Протягом дня випивайте по 0,5 л готового вітамінного компоту.

Чай із шипшини. 100 г ягід шипшини залийте 1 л окропу. Дайте настоятися 1,5-2 години, а потім приймайте по 1 ст. лож. після їди. Також корисно додавати такий настій в чорний або зелений чай.

Напій з ялинової хвої. Промийте 2 ст. лож. хвої холодною водою, залийте 400 мл окропу і проваріть 20 хвилин на маленькому вогні. Потім дайте настоятися близько 30 хвилин і процідіть. Випивайте близько 2 склянок напою в день. За бажанням можна додавати в нього мед або цукор.

Журавлиний морс. Вимийте і переберіть 500 г журавлини, розімніть її і відіжміть сік. Віджаті ягоди перекладіть в каструлю, залийте 2 л води і варіть 3-5 хвилин після закипання. Потім від­вар про­ці­діть, додайте 2 ст. лож. меду і віджатий раніше журавлиний сік. Пийте 2-3 рази на день.

Настій з обліпихи з лимоном і медом. Подрібніть 3 ст. лож. ягід обліпихи, залийте 1 л окропу і дайте настоятися близько пів години. Потім процідіть настій, додайте 2 ч. лож. меду і шматочок лимона. Випивайте в день по кухлю напою – і будете відчувати себе набагато бадьоріше.

Напій з імбиру і лимона. Подрібніть 3-5 г кореня імбиру і чверть лимона разом з шкіркою. Залийте 250 мл гарячої води, дайте трохи охолонути і додайте 2-3 ч. ложки меду. Випивайте такий напій вранці натщесерце.