За постановою Кабміну № 341 від 22 квітня 2020 року, обов’язковому декларуванню зростання цін на продукти харчування підлягають товари, які мають істотну соціальну значущість.

До таких продуктів належать: крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого гатунку та вермішель із нього, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, тушка куряча, вода мінеральна негазована та масло вершкове.

Тепер же до цього переліку додали батон та олію соняшникову.
Нещадавно постанову №1236 від 9 грудня 2020 року доповнили пунктом про заборону встановлювати націнку на хліб житньо-пшеничний і батон понад 10%.

Раніше повідомлялось, що Кабінет міністрів розробляє механізми підтримки хлібопекарів і виробників інших соціальних харчових товарів через зростання цін на газ.
Підприємства кондитерської галузі змушені призупиняти виробництво частини асортименту продукції через рекордне зростання цін на газ.
Асоціації хлібопекарської галузі звернулися до президента Володимира Зеленського та Кабміну з проханням забезпечити “пільговий” газ для стабільності виробництва.
Як відомо, через різке збільшення вартості ціни на газ, багато малих підприємств, фабрик та заводів пішли на зимові канікули чи закрили своі виробництва.

ЄП