Тепер подорожчання цих товарів повинні не тільки заздалегідь декларувати компанії, які їх продають, але їм також забороняється встановлювати націнку понад 10%. Крім того, виробники курятини, яєць, соняшникової олії, молока та хліба отримають “знижку” на газ.

Зазначимо, у тексті постанови йдеться саме про батон. Націнка включає всі рекламні, маркетингові, логістичні послуги, а також упаковку цих продуктів для продажу.

Крім того, іншою постановою уряду (№ 1435) уряд зобов’язав продавати газ українського видобутку з націнкою до 1% виробникам хліба, молока, курятини, яєць, олії та інших соціально важливих продуктів. Якщо йдеться не про вітчизняний газ, націнка не може перевищувати 24%. Саме виробники цих галузей раніше заявляли про те, що опинилися на межі закриття через високі ціни на енергоносії.

«Ціни на газ аномально продовжують зростати. Уряд за дорученням президента України Володимира Зеленського розробляє механізми підтримки українських хлібопекарів та українських виробників соціальних продуктів харчування», – заявив раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Марина Романова