Чоловік був нетверезий, а немовля дратувало його своїм плачем. Матір намагалась захистити дитя, проте чоловік вигнав її з хати. І своєї провини не визнає, заявив правоохоронцям, що дитина впала. Але в поліції у таку версію не вірять.

Сусіди розповіли, що до них у хату прибігла перелякана Ганна з немовлям і благала про допомогу, бо співмешканець напідпитку влаштував скандал. Малюк заплакав, і батько почав бити його по обличчю, а потім впустив з рук… Згодом селяни викликали «швидку», бо дитина потребувала негайної допомоги.


В лікарні діагностували струс мозку та множинні гематоми. Лікарі переконані, що само впасти дитя в такому віці не могло, адже воно ще повзати не вміє. Тримісячний малюк зустрів свій перший Новий рік з матір’ю у лікарні...

Підозрюваний батько

Староста села Наталія Черниш розповіла нашому журналісту:

- Кожна людина може оступитися. Так ми раніше думали про батька дитини, Богдана. Кілька років тому він вийшов з місць позбавлення волі. А сусідка Оксана Калашнюк, котра працює у місцевому магазині, до котрої прибігла його дружина з немовлям, свого часу дала йому дуже велику підтримку. Вона до нього ставилася, як до свого сина, завжди казала, що він обов'язково зміниться. Коли ми почули, що дівчина Ганна, з котрою він зустрічався, вже народила і перебуває у пологовому відділенні, ми поговорили з Богданом (важко пояснити, чому вони перестали спілкуватися, але коли вона народжувала, його поряд не було) і він погодився забрати дружину з немовлям. Стали жити разом. Ми не чули, що між ними було щось не так. Патронажна сестра, котра здійснювала нагляд за немовлям, теж жодних претензій не мала. Мама виконувала усі свої зобов'язання перед дитиною, малюк завжди охайний, доглянутий. Що сталося — важко сказати.


Але коли Ганна з дитиною випишуться з лікарні, їм просто не буде куди подітися. Бо разом з батьком вони проживати не можуть, це вже усім зрозуміло. За такого батька я навіть не хочу ні чути, ні знати. Він має бути покараний за такий вчинок! Це моє, особисте, материнське... Сьогодні стоїть питання, куди влаштувати маму з дитиною? Якщо взяти усі життєві ситуації, які їй довелося пережити, то їй справді немає куди повертатися. У сім'ї, де вона жила, у сусідньому селі Заливанщина, ще є малі діти і хатинка дуже маленька. Її рідна мати досі не навідалася до них у лікарню. Приїжджає до невістки та онука мама Богдана з Козятинського району. Допомагає їм усім, чим можна. Ми б дуже просили небайдужих людей допомогти цій юній мамі або підказати щось корисне для неї та малюка. Після всього, що сталося, вона замкнулася у собі. Їй просто необхідна психологічна допомога, адже вона опинилася у складній життєвій ситуації. Скільки вона це все терпіла — один Бог знає.

На 23-річного Богдана склали адміністративний протокол за вчинення домашнього насильства і розпочали досудове розслідування. Якщо факти жорстокого ставлення до дитини підтвердяться, йому загрожує ув'язнення до трьох років.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА